Soru Eklemek için bu linki kullanabilirsiniz
Tezimi dönem içinde istediğim zaman sunabilir miyim?
Yüksek lisans programında 60 AKTS (iki dönem), Doktora programında ise 120 AKTS (dört dönem) NNT 600 ve NNT 700 ÖZEL KONULAR derslerini başarıyla tamamlamış olan öğrenciler, yasal süreleri içinde tezlerini sunabilirler. Şayet öğrenci yasal süresinin son döneminde ise Genel Sınav Haftası bitimine kadar Tez Savunma Sınavı’na girmek zorundadır.
Tez jüri düzeltmesi nedir ve ne kadar süre ile uzatılabilir?
Tez savunması sonunda jüri gördüğü eksiklikler için düzeltme kararı verebilir ve öğrenci yüksek lisans için en geç üç, doktora için ise en geç altı ay içinde gerekli düzenlemeleri yaparak tez çalışmasını aynı sınav jürisi önünde sunabilir. Bu karar tezin kabul edilip son baskı öncesi verilen minör düzeltmeler ile karıştırılmamalıdır.
Doktora tezi süresince en az kaç TİK dönemi geçirmem gereklidir?
Doktora tez süresi boyunca öğrenci en az 120 AKTS (dört dönem) boyunca NNT 700 dersini kodlamalı ve başarılı olmalıdır. Tez önerisinin hazırlandığı ilk dönem ve bunu izleyen 3 dönem bu 120 AKTS’yi toplamak için gerekli ve her dönem sonunda TİK raporu hazırlanmalıdır; ancak öğrencinin tez çalışması ilerleyen dönemlerde de devam ediyorsa bu dönemler için de TİK toplanmalı ve öğrenci gelişme raporlarını sunmalıdır.
Tez izleme komitesi toplantısı sonrasında yapılması gerekenler nelerdir?
Doktora tez süresi boyunca öğrenci her dönem sonunda genel sınav haftası içinde Tez İzleme Komitesi’ne bir sunum yaparak Fen Bilimleri Enstitüsü sayfasındaki FORM D-7 ve dönem içinde gerçekleştirdiği çalışmaları özetleyen bir dokümanı anabilim dalı sekreterliğine ulaştırmalıdır. Doktora öğrencisi ilgili tez döneminde başarısız bulunması ya da toplantıya iştirak etmemesi durumunda da tez izleme komitesi ilgili dokümanı doldurmalı ve anabilim dalı başkanlığı sekreterliğine iletmelidir.
Tez savunma sınavı sonrasında yapılması gerekenler nelerdir?
Başarılı olunan sınav tarihinden sonra 3 gün içinde Fen Bilimleri Enstitüsü sayfasındaki FORM YL-5 veya FORM D-10, her jüri üyesi için ayrı ayrı doldurulacak FORM YL-7 veya FORM D-12 ve danışmanı tarafından Turnitin platformundan üretilecek “tez orjinallik raporu” ıslak imzalı olarak Anabilim Dalı Sekreterliğine bırakılmalıdır. Daha sonrasında ise tezini enstitü tez yazım kurallarına uygun şekilde hazırlayıp ciltlenmiş olarak, en geç bir ay içerisinde enstitüye teslim etmek zorundadır.
Doktorada 6XX kodlu ders kodlayabilir miyim?
Yüksek lisans ve doktora programlarında ÖZEL KONULAR ve zorunlu dersler hariç 6XX ve 7XX kodlu dersler program gözetmeksizin kodlanabilir.