Prof. Dr. Semra İde ve doktora öğrencimiz Gözde Bayazit Sekitmen'in projesi TechAnkara Girişimcilik Merkezi tarafından birincilikle ödüllendirildi.

TechAnkara Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen, Eğitim, Sertifika ve Yarışma aşamalarından oluşan programa, ülkemiz genelinde 55 takımdan oluşan 165 üniversite, yüksek lisans ve doktora öğrencisi çeşitli projeler ve tez konularıyla ilgili ekipler kurarak katılmışlardır. Bu aktiviteler ile projeler ticarileşmeye hazır hale gelerek, TechAnkara Proje Pazarı’na katılım sağlayacak duruma ulaşmaktadırlar. Her yıl düzenlenen proje pazarında gelen başvurular arasından, değerlendirme sonucu seçilen girişimciler projelerini yatırım fonları ve melek yatırım ağları ile buluşturabilmektedirler. Bu sayede de yatırım fonu alma şansını yakalayabilme fırsatı elde edilebilmektedir.

Bu yıl, ön incelemede başarılı bulunan 44 takım üyelerinden bazı öğrenciler, 5 hafta sonu katılım sağlayarak 30 saat eğitime tabi tutulmuşlardır. Alınan eğitimler iş fikri oluşturma ve iş modeli oluşturma, iş fikri değerlendirme ve takım oluşturma, hedef kitle ve pazar analizi, temel finansal plan hazırlama ve değer önerisi tasarımı ile ilgili konularda olmuştur.

Eğitimlerin ardından öğrenciler arasından 31 takım ikinci aşamada başarılı bulunmuştur. Bu takımlar, Ankara Yatırım Destek Ofisi koordinasyonunda sunum mentorluğu hizmetinden yararlanarak sunumlarını yarışmaya hazır hale getirmişlerdir.

Son aşamada, yapılan yarışma sonucunda ilk 3’ e girenler arasından birinci olan takım 60.000 TL, İkinci takım 45.000 TL ve üçüncü takım ise 30.000 TL değerinde ödülleri almaya hak kazanmışlardır.

Bu etkinlik sonunda birincilik ödülü, Anabilim Dalımız öğretim üyelerinden Prof. Dr. Semra İde danışmanlığında gerçekleştirilen  “Gözenekli Bazı Nano Malzemeler ile Akışkan (gaz/sıvı) Depolamasının Yapıldığı ENDEP”  adlı projeye verilmiştir.

Proje ekibi:  Takım Lideri: Gözde Bayazit Sekitmen (Dok. Öğr. H.Ü. FBE, Nanotek-Nanotıp ABD) , Araştırmacı: Onurcan Bülbül (Yük. Lis. Öğr. H.Ü. FBE, Fizik Müh.) ve  Danışman: Semra İde